آشنایی با طوطی کاسکو
طوطی خاکستری افریقایی یا همان کاسکو (Psittacus erithacus) از نژاد Psittacus و از گونه پرندگان erithacus هست که در قاره آفریقا زندگی می کنند. نژاد Psittacus جزو باهوش ترین موجودات هستند، طوطی کاسکو نیز جزو حیوانات باهوش قرار می گیرد و قدرت یادگیری بیش از صدها کلمه را دارد. بعضی از کاسکو ها قادرند حتی روزانه یک کلمه را یاد بگیرند، این استعداد به روحیات و خلقیات پرنده بستگی دارد.
انواع گونه های طوطی کاسکو
کاسکو ها (طوطی خاکستری آفریقایی) به سه گونه تقسیم می شوند:
۱. طوطی های خاکستری افریقایی دم قرمز
طوطی دم قرمز یا کاسکو کنگو (Psittacus erithacus) از گونه های اصلی این نوع پرنده هست و بدنشان پوشیده از پرهای خاکستری است و رنگ منقار آنها مشکی و دم قرمز رنگی دارند. جوجه این پرنده دم قرمز با لبه های مشکی دارد، البته با شروع زمان پر ریزی پرهای سیاه پرنده میریزد و دم کاملا به رنگ قرمز در می آید.
۲. طوطی خاکستری افریقایی تیمنه
طوطی خاکستری افریقایی تیمنه (دم خرمایی یا دم شکلاتی) P.e.Timneh اولین بار در سال ۱۸۴۴ توسط فردی به نام فریزر کشف شد. این پرنده در مقایسه با طوطی دم قرمز جثه کوچک تر و وزن سبک تری دارد. دم این پرنده به رنگ خرمایی یا از طیف رنگ های قرمز است. نوک آن به رنگ تیره و پرهای آن روشن تر از نژاد دک قرمز میباشد.
۲. طوطی خاکستری "غنا"
جوجه طوطی خاکستری ( کاسکوی پرنسپس P.e.Princeps ) از ۳ الی ۴ ماهگی به طور کامل پر در می آورد و تا شش ماهگی چشمانی کاملا مشکی دارند و به مرور به رنگ طوسی تیره در می آید و کم کم هاله سفید رنگ دور مردمک چشم پدیدار می شود و رنگ طوسی نیز به رنگ زرد شفاف تغییر رنگ پیدا می کند.
طوطی خاکستری از انواع میوه ها دانه ها سبزیجات خشکبار، بذر گیاهان و غیره تغذیه می کند. اگر این پرنده را در آپارتمان خود نگهداری می کنید باید مراقب باشید که از گل های آپارتمانی دور بمانند زیرا بعضی از آن گلها برای این پرنده سمی هستند. (در صورت مسموم شدن پرنده باید فورا به کلینیک دامپزشکی مراجعه کنید.) در هنگام تهیه غذای آماده باید حتما غذای مخصوص طوطی های بزرگ را از پت شاپ خریداری کنید.
نظرات
ارسال یک نظر