مواد معدنی مورد نیاز پرندگان
نقش مواد معدنی در ایمنی و اعمال فیزیولوژیکی مربوط به آن در پرندگان ثابت شده است. مکمل پرنده حاوی منبع مواد معدنی با منشاء آلی است. در در ادامه این مطلب از baranpet.com در مورد انواع مواد معدنی مورد نیاز برای پرندگان صحبت شده، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
کلسیم
کلسیم متداول ترین ماده معدنی موجود در بدن است که مقدار مورد نیاز آن در تغذیه پرنده بیشتر از دیگر مواد معدنی می باشد. نیاز جوجه های در حال رشد به مقدار بالایی از کلسیم، جهت تقویت اسکلت می باشد. در پرندگان ماده تخمگذار نیز به مقدار کلسیم بیشتری برای ساخت پوسته تخم مورد نیاز است. کمبود کلسیم در جوجه های در حال رشد، باعث غیر طبیعی استخوان ها، لنگی، بزرگ شدن مفاصل و دردناک بودن و بدشکلی استخوان گردد. نسبت بسیار کم کلسیم به فسفر، می تواند ذخایر استخوان را به سرعت تخلیه کند.
فسفر
در حدود ۸۵ ٪ فسفر موجود در بدن پرندگان در استخوان ها قرار دارد. احتیاج به فسفر در جوجه های در حال رشد، زیاد است و با کاهش رشد اسکلت، به تدریج کم می شود. در طی دوران تخمگذاری نیاز به فسفر افزایش می یابد. کمبود فسفر در جوجه های جوان در حال رشد، باعث ریکتنز، ضعف و سرانجام مرگ می شود. در پرندگان ماده تخمگذار نیز کمبود فسفر، مصرف خوراک را کاهش داده و به تولید تخم آسیب رساند. همچنین ممکن است باروری و تعداد تخم را نیز کاهش دهد.
آهن
نیاز به آهن به وسیله شکل شیمیایی آن در جیره تحت تاثیر قرار می گیرد. نیاز به آهن با گزش حشرات یا وجود انگل های خونخوار افزایش می یابد. جوجه های پرندگان دانه خوار که رشد سریعی دارند در محیط هایی که کمبود آهن وجود دارد، بیشترین حساسیت را دارند.
روی
برای تعیین نیاز پرندگان به روی معمولا از اشتها و تجمع آن در استخوان استفاده می شود. کمبود روی در پرندگان باعث افت شدید در مصرف خوراک، تکثیر سلولی و رشد، پردرآوری ، رشد استخوان ، باروری و کارایی سیستم ایمنی ، تعادل الکترولیتی سلول ها، یادگیری و رفتار آسیب می رساند. کمبود روی در پرندگان بالغ نیز باعث تورم پوست در روی پاها و ساقها ، اطراف منقار و روی زبان می شود. پس از پر ریزی نیز، پرهای جدید سائیده شده و ممکن است محور پرها، حاوی حباب هایی باشد که استحکام ساختمانی آنها را ضعیف می نماید.
ید
ید یکی از اجزای اساسی هورمون های تیروئیدی تری یدوتیرونین و تیروکسین می باشد. اولین علامت کمبود ید ، بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر است. در پرندگان کوچک ، بزرگی تیروئید بر مری و نای فشار آورده و باعث استفراغ غذا ، اشکال در تخلیه چینه دان و تنگی نفس می شود. در پرندگان ماده تخمگذار کمبود ید در جیره باعث پایین بودن سطح ید در تخم می شود که این سبب کاهش جوجه درآوریو تاخیر در جذب کیسه زرده می گردد.
نظرات
ارسال یک نظر